Entre pamflets que recomanen una bona dieta per a les criatures i para-sols, famílies passejaven pels afores de l’auditori de Sant Cugat a principis d’octubre.

Aquest 2024 s’ha desenvolupat la tretzena edició del festival musical dedicat als més petits de la família. Amb un gran espai preparat per als petits i les petites, concerts de durada reduïda i un gran ambient, Petits Camaleons ha demostrat un any més ser un festival digne d’assistència.

Grups musicals coneguts a nivell regional com Antònia Font, The Tyets, Figaflawas, Miki Núñez o Ginestà van tocar entre els dies 3 i 6 d’octubre, donant un gran espectacle apte per a tots els públics.

El festival va ser inaugurat el 4 d’octubre a les 18.30 hores per la Clika, seguit per Ixeya. El dia 5 de novembre, la banda Reggae per Xics, va viatjar pel temps a través del seu últim disc ‘El Cuc Quàntic’ sota l’atenta mirada d’un gran pingüí que custodiava l’escenari. L’espectacle de la veterana banda de Sant Feliu de Llobregat va provocar balls entre mares, pares i les criatures al ritme del reggae, el ska i el rocksteady.

Un altre dels pesos pesants del 5 d’octubre va ser ‘The Tyets’, un grup de música urbana que s’ha consolidat en el panorama musical català després del seu segon disc ‘Épic Solete’. La banda de Mataró va animar a les criatures amb emblemàtiques cançons com ‘Coti x Coti’ o ‘Olivia’. El grup assegura tenir ‘’els peus en la terra’’ després de l’èxit del segon disc, encara que reconeixen que al principi del boom va ser ‘’tot un xoc’’.

El dia 6 d’octubre va arribar el torn de The Crab Apples. La banda de música alternativa formada per Carla Gimeno, Laia Alsina i Laia Martí va actuar a l’interior de l’auditori, causant furor en el públic a través de les seves cançons grunge, pop i rock. Fa deu anys les integrants de la banda ens explicaven que esperaven tenir més discos publicats, omplir sales i fer gires internacionals. 3 reptes superats avui dia i que Crab Apples va celebrar davant la nostra presència. Amb concerts realitzats a Espanya, el Regne Unit, Alemanya i Àustria, les integrants de The Crab Apples van informar que tot apunta al fet que tornaran a tocar fora del nostre país per al desembre vinent.

El mateix dia 6 també va ser el torn d’Antònia Font. El grup mallorquí format en 1997 coneix bé Petits Camaleons, sobretot el guitarra, Joan Miquel Oliver, qui ja ha visitat en solitari el festival en edicions anteriors. El cantant Pau Debon va sorprendre els nens des del segon pis de la sala de l’auditori de Sant Cugat. Sota la llum dels focus i al so de la música, Pau va descendir va recórrer la sala micro en mà mentre xocava la mà als petits i s’asseia entre el públic, provocant una lenta però meravellosa arribada a l’escenari. El grup va tocar cançons com a Alegria, Wa Yeah, Vitamina Sol o Calgary 88.

A través de la música i l’espectacle. Un any més Petits Camaleons ha aconseguit reunir moltes famílies, la majoria procedents de la zona del Vallès i de Barcelona. Amb un president que no dubta a substituir a membres de l’organització quan es requereix així com responsables de premsa que corren estressats per al bon desenvolupament del festival (mentre s’asseguren amb afecte que els periodistes estiguin ben atesos), Petits Camaleons constitueix un far d’esperança en un món on els festivals musicals s’articulen a través d’altres prioritats. El bon rotllo dels grups i de la seva música no solament es transmet al públic. L’amabilitat dels organitzadors es transmet també als treballadors externs i fa que l’experiència de treballar en el festival es converteixi en un honor.

Fotos: Víctor Gallardo / @victorgallardm

Texto: Jaume Sendra

error: Content is protected !!